Artikelen over chiropractie

Het verschil tussen chiropraxie en osteopathie

Bij klachten in je rug of nek wil je graag zo snel mogelijk verlichting. Rug- of nekpijn kan je heel erg in de weg zitten. Wanneer je een behandelaar zoekt, kom je misschien uit op chiropraxie of osteopathie. Maar wat zijn nou de verschillen?

Lees meer >>

Op 6 augustus 2018

Persoonlijk Behandelplan bereik doel beter

Al jaren wordt er gediscussierd over de toename van de kosten in de zorg en hoe deze te kunnen beteugelen. De meest effectieve manier wordt gezocht om klachten en ziekten te kunnen bestrijden. Enkele uitkosten hiervoor is het vroegtijdig vaststellen of diagnosticeren van problemen bij patiënten; de zogenaamde "early detection" en het effectief inzetten van kennis zijn de meest effectief ...

Lees meer >>

Op 1 maart 2018

5 tips voor een goede gezondheid

Wilt u uw algemene gezondheid verbeteren? Soms weten we gewoon niet waar we moeten beginnen als we iets willen veranderen in onze levensstijl. Daarom hebben wij hier 5 tips op rij gezet om positieve veranderingen in uw gezondheid te maken. Probeer minimaal één ervan te volgen:   #1 Slaap acht uur per nacht Genoeg slaap is belangrijk voor veel verschillende dingen. Onderzoek ...

Lees meer >>

Op 15 december 2017

Man leeft 40 jaren met hoofdpijn

Mijnheer had een indrukwekkende lijst van medici maar ook paramedici afgelopen. Bij het eerste gesprek deelde ik hem daarom ook mee, dat ik niet wist of mijn behandelingen wel succesvol zouden zijn.

Lees meer >>

Op 4 april 2011

Voorjaar! Met spoed door spit naar een chiropractor

Spit is een benaming die alleen in het Nederlands wordt gebruikt. In de internationale literatuur wordt meestal gesproken van "facet syndroom". Dit omdat de klachten voornamelijk worden veroorzaakt door de facet-gewrichten die aan de achterzijde van de wervelkolom zitten.

Lees meer >>

Op 4 april 2011