Voorjaar! Met spoed door spit naar een chiropractor

Spit is een benaming die alleen in het Nederlands wordt gebruikt. In de internationale literatuur wordt meestal gesproken van "facet syndroom". Dit omdat de klachten voornamelijk worden veroorzaakt door de facet-gewrichten die aan de achterzijde van de wervelkolom zitten.
Spit ontstaat door een plotselinge beweging, een verdraaiing of verkeerd geslapen te hebben.
Spit kan op meerdere plekken voorkomen;
-De onderrug, (lumbale facet); Deze is de meest bekende vorm van spit. Men heeft veel moeite en pijn met bewegingen en het rechtop staan.
-De bovenrug. (thoracale facet syndroom); Met pijn en steken in de borstkast soms ook pijn bij de ademhaling en mogelijk uitstraling naar de nek.
-De nek (cervicale facet synfroom); Pijn meestal aan één kant in de nek met soms uitvaaierende pijn naar schouders en armen.

Wanneer de klachten nog maar kort aanwezig zijn, wordt gesproken van het acute facetsyndroom. Als de klachten al langer aanwezig zijn, meer dan 12 weken, wordt gesproken van het chronisch facetsyndroom.

Een chiropractor is goed in het behandelen van spit klachten. De chiropractische behandeling is persoonlijk en wordt toegepast op uw specifieke klachten. Is bijvoorbeeld een geïrriteerd gewricht de oorzaak van de klachten, dan kan een chiropractor met verschillende handmatige technieken of "correcties", het gewricht weer gezond functionerend maken, waardoor de spit veelal verdwijnen. De technieken die een chiropractor gebruikt doen geen pijn. Uw chiropractor zal bovendien de nodige adviezen meegeven hoe te bewegen.

Voor mensen die het vak chiropractie niet kennen, of niet weten wat het precies inhoudt, bestaat de mogelijkheid in het Rugcentrum om in een "kennismakingsgesprek"duidelijkheid te krijgen of de chiropractor wat voor u kan betekenen. Een kennismakingsgesprek is kosteloos

Op April 4, 2011