Man leeft 40 jaren met hoofdpijn

Mijnheer had een indrukwekkende lijst van medici maar ook paramedici afgelopen. Bij het eerste gesprek deelde ik hem daarom ook mee, dat ik niet wist of mijn behandelingen wel succesvol zouden zijn.
Dit dacht ik, toen een patiënt van me vertelden, dat hij 40 jaar lang met hoofdpijn had geleefd, en nu dan eindelijk van zijn klacht was bevrijd. De patiënt nam contact op met onze praktijk met de hulpvraag voor zijn hoofdpijn.
Vanaf zijn achtste jaar had hij last van hoofdpijnklachten. Er waren tal van onderzoeken verricht, neurologisch, verder waren er foto`s van zijn nek en hersenen gemaakt, en ook nog een CT scan. In het ziekenhuis kon men niets vinden, met de conclusie dat er niets aan te doen was, moest hij verder leven. Naast de onderzoeken was hij dan nog te raden gegaan bij meerdere paramedische disciplines. Uit mijn eigen onderzoek kwam naar voren dat hij last had van zijn bovenste nek wervel.

Ik vond een verminderde beweeglijkheid (mobiliteit) in de bovenste nekwervel. De oorzaak hiervan zou een val kunnen zijn als klein jochie. De reden dat hij nu naar een chiropractor toekwam , was omdat hij positieve verhalen had gehoord over ons werk. Deze man, 48 jaar, had de laatste tijd als vrachtwagenschauffeur, steeds meer last van hoofdpijn en dacht: ik bel!". Mijnheer had een indrukwekkende lijst van medici maar ook paramedici afgelopen. Bij het eerste gesprek deelde ik hem daarom ook mee, dat ik niet wist of mijn behandelingen wel succesvol zouden zijn. Maar omdat mijnheer meer last kreeg zou een eventuele verlichting door de behandelingen wel mogelijk zijn, vertelde ik hem. Ik heb hem regelmatig chiropractisch behandeld en zijn hoofdpijnklachten verminderden tot ze uiteindelijk helemaal verdwenen. Een geweldig succes vooral voor hem.

Let wel niet alle hoofdpijnklachten kunnen chiropractoren behandelen. Sommige hoofdpijnen komen voort uit een allergische reactie voor sommige voedingsmiddelen of door lichtintensiteit of door straling. Als chiropractoren zeggen we tegen onze patiënten, dat het verstandig is, om na een ongeluk, een val of een aanrijding, je door een geregistreerde chiropractor (lid NCA en SCN) te laten onderzoeken. Een licht verschoven nek of rugwervel of door een ongeluk beschadiging van spieren, pezen, of zenuwen in de nek (wiplash) kan het gevolg zijn. Deze beschadiging zijn vaak niet op röntgenfoto`s zichtbaar, maar veroorzaken wel klachten als hoofdpijn. Ook concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder scherp kunnen stellen. Ook stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen kunnen de gevolgen zijn van zo`n ongeluk.

Op April 4, 2011