Artikel afbeelding

5 tips voor een goede gezondheid

Wilt u uw algemene gezondheid verbeteren? Soms weten we gewoon niet waar we moeten beginnen als we iets willen veranderen in onze levensstijl. Daarom hebben wij hier 5 tips op rij gezet om positieve veranderingen in uw gezondheid te maken. Probeer minimaal één ervan te volgen:

#1 Slaap acht uur per nacht

Genoeg slaap is belangrijk voor veel verschillende dingen. Onderzoek toont aan dat mensen die te weinig slapen, overdag meer calorieen eten dan mensen die acht uur slapen. Te weinig slaap kan bovendien een negatieve invloed hebben op uw geheugen, en het risico op depressie en zenuwachtigheid te vergroten. Ook is slaap nodig voor herstel van blessures en pijnklachten.

#2 Eet genoeg Omega-3

Omega-3's zijn onverzadigde vetzuren die nodig zijn voor een gezonde spijsvertering, bloedsomloop, spierkracht en gezondheid. Het verbetert het geheugen, zicht, hart en nog veel meer. Goede bronnen van omega-3 zijn wilde zalm, sardines en ansjovis. Lukt het (nog) niet om deze regelmatig in je dieet te verwerken? Probeer dan je omega-3 op peil te houden met supplementen.

#3 Krijg genoeg vitamine D binnen

Veel mensen krijgen te weinig vitamine D binnen. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat 85% van de bevolking een tekort aan vitamine D had. Deze is belangrijk om botontkalking tegen te gaan, tegen reuma en om gewrichten gezond te houden. U kunt uw vitamine D laten testen bij de huisarts ter controle. Maar de beste bron is zonlicht: probeer minstens 1 uur per dag buiten te zijn. Tijdens de wintermaanden, of voor mensen die veel binnenshuis zijn, kan het verstandig zijn supplementen te gebruiken.

#4 Beweging

Over het algemeen zitten we allemaal te veel. Probeer 10.000 stappen per dag te maken. Voldoende beweging vermindert het risco van een breed scala aan lichamelijke klachten. Oefeningen van uw chiropractor zijn ook belangrijk om uw rug soepel en gezond te houden!

#5 Gezond eten

- Probeer 2 liter water per dag te drinken!

- Het is waar dat biologisch eten duurder is dan niet-biologisch. Probeer in elk geval alle vlees- en zuivelproducten biologisch te eten. Deze bevatten geen antibiotica of hormonen, en hebben hogere niveaus van vitaminen en omega-3 vetzuren.

- Probeer meer vezels te eten. Deze zijn belangrijk voor gezonde darmen en een verminderd risico van diabetes en hartproblemen. Groenten, noten en zaden zijn goede bronnen.

- Eet gefermenteerd voedsel zoals zuurkool en yoghurt. Deze zorgen voor gezonde darmen en een sterk immuunsysteem.

Op December 15, 2017