Persoonlijk Behandelplan bereik doel beter

Al jaren wordt er gediscussierd over de toename van de kosten in de zorg en hoe deze te kunnen beteugelen. De meest effectieve manier wordt gezocht om klachten en ziekten te kunnen bestrijden. Enkele uitkosten hiervoor is het vroegtijdig vaststellen of diagnosticeren van problemen bij patiënten; de zogenaamde "early detection" en het effectief inzetten van kennis zijn de meest effectief gebleken. Deze twee methoden zijn helaas ook de minst ingezet in de zorg. Maar waarom dan niet als blijkt dat deze methode de kosten zo mooi kunnen controleren?

De kennis van zaken ligt helaas bij een handje vol mensen die het werk op de werkvloer laten doen door medewerkers die opdrachten moeten uitvoeren, hoepels moeten springen en een hapklare brokken aangeven. Iedere patiënt ontvangt dezelfde behandeling of methode want dat zou zo goed werken bij grote groepen mensen. (in een door onszelf uitgevoerd onderzoek).

Diagnose stellen op het gebied van rugklachten of nekklachten blijkt niet de sterkste kant van de huisartsen in Nederland. De fysiotherapeut heeft in de opleiding geen diagnostiek en ondanks dat de fysiotherapeut recentelijk is opgewaardeerd tot eerstelijns gezondheidszorg, niet de eerstelijn zorg om kosten-effectief met early detection naar toe te stappen.

De enige voldoende opgeleide gezondheidsprofessional om rug- en nekklachten te kunnen behandelen is de chiropractor.

Probeer chiropractie eerst!

Referentie: Mangareport: http://www.chiro.org/LINKS/GUIDELINES/FULL/Manga_Report_1993_COMPLETE.pdf

Op March 1, 2018