Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
logo
  • H. Hartplein 33A
    5462 EB Veghel
  • 0623509756
  • Website

Back To Health Chiropractie

Bij Chiropractie Back to Health in Veghel helpen we een breed scala van patienten: van kinderen tot volwassenen, en van kantoormedewerkers tot topsporters.

Wanneer u op zoek bent naar een holistische en natuurlijke behandelwijze voor uw wervelkolomklachten, kunt u bij ons terecht.

 

Wij kunnen u helpen bij de volgende klachten: Rugpijn, nekpijn, schouderpijn. Hoofdpijn en migraine. Heupklachten. Ischias en hernia. Artrose en sportblessures.

Wij bieden de volgende behandelingen: Wervelkolomcorrecties, shockwave therapie, dry needling, activator techniek, triggerpoint therapie, kinesiotaping en correctieve oefeningen. 

 

Eerste consult

Uw chiropractor zal allereerst een gesprek met u voeren om een goed beeld te krijgen van uw klachten. Dit gesprek geeft vaak al een indicatie van de mogelijke oorzaken. Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarbij orthopedische, chiropractische en/of neurologische tests worden gedaan. Indien u foto's of MRI-scans heeft, kunt u deze meebrengen en worden ze besproken. Een eerste consult duurt ongeveer 45-60 minuten.

 

Vervolgconsulten

In de tweede behandeling is er gelegenheid om vragen te stellen naar aanleiding van het eerste afspraak. Omdat er wordt tijdens het eerste consult vastgesteld waar het probleem zit zullen de vervolgbehandelingen korter zijn dan de eerste behandeling. Een vervolgconsult neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Na een aantal behandelingen zal er een evaluatiemoment zijn waarin het progressie en vervolgtraject wordt besproken.

 

Drie behandelingsfases

1. Correctiefasie. In de eerste weken wordt u het meest intensief behandeld en worden de meeste correcties gemaakt. 

2. De stabiliserende fase. De frequentie van de behandelingen worden geleidelijk afgebouwd. De fase is gericht op het verbeteren van klachten, maar ook op het voorkomen van terugval. Naast de behandelingen wordt er meer nadruk gelegd op het doen van oefeningen en het aanbrengen van veranderingen in de levensstijl om weerbaarheid op te bouwen.

3. De preventieve/onderhoudsfase. Uw pijnklachten zijn nagenoeg weg, en u komt nog maar eens in de paar maanden langs. Het lichaam wordt nagekeken en er worden kleine correcties gemaakt. Door edze preventieve behandeling zorgt u adt uw lichaam optimaal functioneert.

 

Bijwerkingen

Een chiropractische behandeling is zeer veilig. Wel kan een chiropractische behandeling, net als iedere andere behandeling, bijwerkingen veroorzaken. Lichte tot matige reacties op een behandeling komen regelmatig voor, maar zijn meestal van korte duur en bestaan uit stijfheid, moeheid en soms pijn in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen verdwijnen normaal gesproken na enkele uren of dagen.

 

Contactinformatie en website

Bekijk onze openingstijden en een uitgebreide beschrijving van onze behandelingen op onze website: www.bthc.nl

U kunt contact met ons opnemen via email (info@bthc.nl) of telefonisch (0623509756 van 9.00-16.00)In het weekend geopend:

Ja

Lid van de Dutch Chiropractic Federation (DCF):

Nee

's avonds geopend:

Ja

Lid van de Christelijke Chiropractie Associatie (CCA):

Nee

Lid van De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA):

Ja