Vlietzorg: chiropractie Stassen


Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem
06 47 03 98 42 Klik om te bellen

Over Vlietzorg: chiropractie Stassen

Chiropractie is een holistische geneeswijze die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel. De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen zijn veel geziene klachten in de chiropractie. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderd worden met chiropractische behandelingen. Omdat de organen en weefsels in het lichaam een ongestoorde zenuwtoevoer nodig hebben voor een juist functioneren, is het te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie.

Klachten buiten de wervelkolom kunnen ook worden behandeld: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), polsen, knieën, enkels en voeten. Zelfs kan bij artritis pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten worden bereikt met behulp van een chiropractische behandeling. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij ‘vagere’ klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid: doorgaans is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen.

De chiropractor, Marie-Louise Stassen, werkt voornamelijk met Neuro-Impuls Protocol (NIP). Dit is een analyse en behandelsysteem waarin de functie van het zenuwstelsel wordt bepaald en waar nodig op een non-manipulatieve wijze wordt gecorrigeerd.

Vlietzorg is een eerstelijnscentrum voor integratieve geneeskunde. Dat betekent dat complementaire technieken zoals acupunctuur, chiropractie, osteopathie, mesologie en homeopathie binnen de reguliere geneeskunde worden geïntegreerd. Het uitgangspunt van integratieve geneeskunde is het (h)erkennen van de wisselwerking tussen lichaam en geest.

 

Foto's

Lid van De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

Ja

Onze locatie

Vlietzorg: chiropractie Stassen


Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem
06 47 03 98 42 Klik om te bellen