Terug

Allergie ???

Ron Dekker

Kan een chiropractor uitkomst bieden bij hooikoorts???

Mijn zoontje van 6 jaar heeft ontzettend last van zijn ogen , na bloed onderzoek is er vast gesteld dat hij last van pollen allergie ( boom en gras pollen )  en van honden huidschilfers.

Mvrgrt

Ron Dekker


1 Antwoord

Antwoord van Chiropractie Utrechtse Heuvelrug

Beste Ron,

 

Chiropractie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezig houdt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat, voornamelijk de stoornissen die betrekking hebben op de wervelkolom. In antwoord op je vraag of wij hooikoorts behandelen is het antwoord nee. De hooikoorts als aandoening zelf behandelen we niet. Toch hebben mensen met hooikoorts soms profijt van een behandeling van chiropractie. De chiropractor is heel hollistisch in zijn benadering, dit betekend dat hij naar het hele lichaam als geheel kijkt. Door deze totale benadering kan het zijn dat de chiropractor verminderde bewegelijkheid in de rug opmerkt. Door een behandeling kan er door het corrigeren van de gewrichten ontspanning optreden, toename van flexibiliteit en vele andere voordelen. In sommige gevallen vermindert de hooikoorts hierdoor ook, maar je kan niet stellen dat dit in alle gevallen gebeurt.

Ik kan je aanraden om eens langs te gaan voor een screening. Zo kan je kijken of de chiropractor iets voor je kan betekenen. Als je op zoek gaat kies dan voor een chiropractor die is aangesloten bij de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie), dis de grootste beroepsgroep van Nederland.

Hopelijlk is je vraag hiermee voldoende beantwoord. Mocht je verdere vragen hebben dan kan je deze sturen naar info@chiropractiesikking.nl

 

Met vriendelijke groet

 

Dirk-Jan Sikking