Terug

Blijvende hoofdpijn/nekklachten, kunt u mij helpen?

harold bosman

Goedendag,

 

Al gedurende een lange tijd veel last gehad van de onderrug, zelfs gedacht aan bechterew, foto's gemaakt daar waren geen bijzonderheden op te zien.

Door nu al ruim 2 mnd goeie rekoefeningen te doen heb ik hier nagenoeg geen last meer van.

 

Waar ik ook last van heb gekregen is mijn nek, die zat ook vast en door fysio goed los gemaakt, nu blijf ik terugkomende spanning in mijn nek houden en waarschijnlijk als gevolg daarvan af en toe "snijdende" hoofdpijn, alsof er dan een zenuw getriggerd wordt, zeer vervelend.

 

Kan een chiroprator hier iets mee? Ben al wel meerdere malen naar een manueel therapeut geweest om wat blokkades op te heffen, maar blijf hier dus last van houden.

 

Mvg,

 

Harold


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Beste Harold,

 

Hartelijk dank voor je vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om te beoordelend waardoor je pijnscheuten krijgt in de onderrug. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Maar in mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met hoofdpijnklachten en problemen in de rug en nek. Gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Ik vermoed dat de wervels in wervelkolom niet goed functioneren en bewegen. Wanneer de gewrichtjes tussen de wervels niet soepel bewegen kan dit irritatie geven. Waardoor de zenuwen die tussen de wervels door vanaf het ruggenmerg naar buiten lopen ook geïrriteerd raken. Wanneer de zenuwen hoog in de nek geïrriteerd raken kan dit hoofdpijnklachten geven. En wanneer dit lager in de nek is kan dit uitstralende klachten naar de schouders en of armen geven.

 

Rekoefeningen zijn erg goed om de lange rugspieren soepel te maken en spanning van de rug- en nekspieren te verminderen. Maar als het probleem in de wervels zit, is rekken alleen nooit voldoende.

 

Ik wil u adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor