Terug

Bovenrug

Geertje Korver

Al enige tijd heb ik vooral in de middag en avond uren een flinke zeurende pijn in bovenrug. Dit is een belemmering voor mijn activiteiten in de avond uren. Wat kan er aan de hand zijn?


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is natuurlijk voor mij onmogelijk om een exacte diagnose te stellen zonder meer informatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Maar ik vermoed dat u of een borstwervel of een rib heeft “verschoven”. Dit kan pijn in de bovenrug geven, maar ook stijfheid, pijn op de borst, uitstralende klachten in de schouder/arm of nekklachten.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met pijn in de bovenrug. En gelukkig reageren de meeste mensen erg goed op de behandelingen chiropractie.

 

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen, pijn in de borst, in de zij of uitstralende pijn in de armen kunnen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn.


Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde beweging.
De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor. De chiropractor kan na het vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek precies beoordelen waar uw klachten vandaan komen en of u in aanmerking komt voor chiropractie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar,DC

chiropractor