Terug

Is dit te verhelpen ?

J.C. van Deest Bosveld

Bij mij is een scoliose in de rug geconstateerd.Het laatste deel van mijn ruggegraad staat scheef.Is dat te verhelpen.Heb last van de benen wanneer ik lange wandeling maak.Het zitten gaat goed maar kan niet doorzakken in de rug.Moet recht op blijven.Opstaan moet rechtop gebeuren.In bed liggen heb ik geen last en met het opstaan ook niet,maar zo gauw ik weer ga zitten wel.Er zijn foto,s gemaakt in het ziekenhuis en wacht nog op de uitslag.


2 Antwoorden

Antwoord van Chiropractie Twente

Geachte Mw. van Deest, Een scoliose ontstaat meestal bij geboorte of de jeugd. Alleen bij een scoliose van 40 graden of meer wordt een operatie uitgevoerd. Een brace wil in sommige gevallen ook helpen.

Aan de hand van uw omschrijving vermoed ik dat u een beknelde zenuw heeft in de onderrug.

Bij het zitten kantelen de lumbale wervels zodat de zenuwen onder druk komen te staan.

Een  zenuwbeknelling is echter niet zichtbaar op een rontgenfoto maar het geeft een chiropractor

wel inzicht in de wervelstanden en mate van mogelijke arthrose van uw wervelkolom.

 

Met vriendelijke groet,

 

Chiropractie Twente

Eric Boelhouwer

088-1115700


Antwoord van J.C. van Deest Bosveld

Geachte heer Boelhouwer.

 

Heel erg bedankt dat u mij hebt geantwoord.Inmiddels heb ik bericht van de foto"s en daaruit bleek dat er een kromming is in de rug. Maar inmiddels staat mijn onderste wervel zomaar weer recht maar ik blijf wel de pijn houden bij het lopen en het doorzakken van de rug. Met het lopen voel ik het bij elke stap.Kan deze wervel zomaar terug gaan in de normale stand.Welke therapie zou u voorstellen als u vragen mag.

Hartelijke groet Mevr.J.C. van Deest