Terug

Ischias

rob

Hallo,

 

Ik ben Rob, 36 jaar en sinds een week of 10-12 heb ik last van ischas.

Ik ben bij de huisarts geweest en deze vertelde mij dat ik ischias had, de dokter heeft mij pijnstillende/ ontstekingsremmende pillen voorgeschreven.

Na een kuur van 15 dagen en fysiotherapie was de pijn nog niet weg, weer naar de huisarts en deze heeft mij een kuur van 30 dagen gegeven.

Deze kuur is nu over, maar de pijn blijft, vooral in de bilstreek en achterkant van het linkerbeen. Ook heb ik soms last van mijn voet, een soort doof gevoel.

Ik hoor graag van jullie wat ik hier mee aan moet, ik wil niet weer aan de medicijnen.

 

vr gr Rob


1 Antwoord

Antwoord van CHIROPRACTIE Daams te STEIN

Beste Rob

 

Ischias is een zeer veel voorkomende klacht. Bij de behandeling van een dergelijke klacht is het van belang om allereerst na te gaan wat er exact aan de hand is en waar de zenuw door geirriteerd wordt. Alleen zodoende kun je een specifieke behandeling instellen. On een voorbeeld te geven ter illustratie; veel mensen hebben last van bekken/ SI- gewrichts klachten, als het bekken/si gewricht geirriteerd is, gaan de spieren die het gewricht helpen te ondersteunen aanspannen (je vormt met je spieren een soort beschermend corset ter ondersteuning) deze spieren kunnen echter ook de ischias zenuw irriteren waardoor deze klachten kan veroorzaken zoals jij deze ervaart. als je in een dergelijk geval alleen de spier of zenuw probeert te behandelen zonder dat je de bekken dysfunctie aanpakt, zul je de klacht nooit volledig op kunnen lossen

zie het maar als een loodgieter die alleen maar dweilt en na laat om het lek op te sporen en te repareren. De beste tip die ik je kan geven is om je eens volledig te laten onderzoeken om de oorzaak van de klacht te achterhalen en zodoende je probleem gerichter aan te kunnen pakken.

 

Ik wens je heel veel sterkte en hop dat je snel opknapt

 

mvg. Sander Daams