Terug

Kan chiropractie helpen bij aanhoudende klachten na een operatie?

Susan von Piekartz

Hallo,

 

Ik ben nu anderhalf jaar geleden geopereerd aan mijn knie door middel van een kijkoperatie. Hierbij heb ik een ruggeprik gehad. Dit ging al verkeerd en het blok werd te hoog gezet waardoor ik niet meer kon praten en moeilijik adem kon halen. Na de operatie bleef ik hoofdpijn houden en heb daarvoor dus een bloodpatch gekregen.

 

Meteen na deze prik kreeg ik hevige pijn in mijn onderug en kon bijna niet bewegen. Dit heeft ongeveer 2 dagen geduurd. Dit is nu wel stukken minder. Maar nu heb ik nog steeds last van een erg zere nek, pijn tussen de schouderbladen, tintelingen in mijn armen/benen, handen/voeten. Wanneer de pijn op het ergst is krijg ik hier ook vaak erge hoofdpijn bij.

 

Vooral na veel inspanning heb ik vaak hoofdpijn. Dit is met name na het voetballen, (dit is wat ik heel graag doe).

 

Ik heb al van allerlei onderzoeken gehad op het ziekenhuis, maar niemand weet wat het is. Ook volg ik al 3 jaar fysio, met name voor mijn knie, maar ook voor oefeningen voor mijn nek. Dit helpt een tijdje maar niet genoeg.

 

Al met al heb ik deze klachten al een hele tijd en het word maar niks beter. Nu was mijn vraag of een chiropractor hier misschien iets mee kan? of advies heeft.

 

Met vriendelijke Groeten Susan,


1 Antwoord

Antwoord van Chiropraktijk Waalstad - Nijmegen

Beste Suzanne,

 

Het klinkt alsof er een nekwerveltijdens de operatie iets verschoven is. Deze verschuiving is soms zo klein dathij niet of nauwelijks op een mri te zien is. Maar de spieren gaan welsamentrekken om de wervels weer in de juiste stand te krijgen. Dit veroorzaaktin eerste instantie pijn en stijfheid in de nek. Naar verloop van tijd kunnendeze klachten veranderen in hoofdpijn, evenwichtsproblemen, vermoeidheid enuitstralingspijn tussen de schouders en naar de armen, met tintelingen en gevoelloosheid in de vingers. 

 

De klachten in de onderrug, met uitstraling naar de benen, zouden veroorzaakt kunnen worden door een fixatie van het SI-gewricht. Problemen met het SI-gewricht behoren tot de meest voorkomende klachten in onze praktijk. 

 

De chiropractor corrigeert de stand van de wervels en gewrichten, waardoor de spieren daaromheen zich weer kunnen ontspannen en de druk op de zenuw wordt weggenomen. Hij gaat hierbij heel precies te werk en in jouw geval zal hij zeker in de nek een lichte behandelmethode gebruiken. 

 

Ik kan je aanraden om een afspraak te maken bij een chiropractor bij jou in de buurt. Bij ons kun je ook altijd terecht, soms nog op dezelfde dag, maar zeker binnen een paar dagen. Voor meer informatie over chiropractie verwijs ik je naar onze website , maar je mag ook altijd bellen: 0246422055.

 

Met vriendelijke groet,

Marieke Clercx

Chiropraktijk Waalstad