Terug

Kan chiropractie helpen?

Wil

Hallo,

 

Sinds enkele weken is er een vermoeden van een hernia, door onderzoek, verminderede reflexen in 1 been en nog meerdere dingen.

Sinds kort merk ik dat ik mijn tenen niet meer goed omhoog kan trekken aan dat ene been (voet sleept). Struikel ook vaak hierdoor.

 

Ook ben ik (volgens de ene arts wel en de andere niet) hypermobiel.

Ook merk ik niet precies dat ik klaar ben met plassen. Kan chiropractie hier wat aan doen?


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Geachte Wil,

Hartelijk dank voor uw vraag. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met hernia klachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten erg goed op de behandelingen chiropractie. Ik kan natuurlijk onmogelijk uit een korte omschrijving van de klachten beoordelen of dat chiropractie iets voor uw kan betekenen.

Maar het lijkt me verstandig dat u een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor