Terug

Kan het zijn dat ik ribdisfunctie heb?

Ciska

Ik ben twee weken geleden gevallen met mijn fiets, waarbij na onderzoek is gebleken dat ik twee gebroken ribben heb aan de linkerzijde. Uiteraard is dit behoorlijk pijnlijk, maar nu heb ik sinds een paar dagen ook flink pijn in mijn linkerschouder  (een scherpe pijn), vooral als ik mijn hoofd draai.

 

Sinds vandaag is daar een soort van krampen pijn onder mijn ribben bij gekomen. Als ik beweeg, lijkt het net of er iets omdraait in mijn borst  (verkrampt) en doet het vreselijk zeer (een stekende pijnscheut). Als ik op Internet kijk, lijken mijn klachten op ribdisfunctie. Denken jullie dat het dat zou kunnen zijn en kunnen jullie daar iets aan doen? Ik zou sowieso graag tips willen wat ik wel en niet mag doen met twee gebroken ribben.... 


1 Antwoord

Antwoord van Chiropractie Utrechtse Heuvelrug

Dag Ciska,

 

Vervelend om te horen dat je zoveel klachten hebt op het moment. Omdat je 2 gebroken ribben hebt zal je inderdaad nog rustig aan moeten doen met het belasten van rug. Met name de drukverhogende momenten zal je kalm aan mee moeten doen, te weten hoesten niezen persen en tillen. Daar gaat wel een tijdje overheen, ongeveer 4-6 weken. 

 

Wat betreft je andere klachten kan ik het volgende zeggen. Omdat je last hebt van de gebroken ribben probeert je lichaam dit te ontzien daardoor kan het zijn dat je de omliggende structuren extra belast en mogelijk ook overbelast. Om precies antwoord op je vraag te geven wat er verder aan de hand is, is het verstandig om een afspraak te maken zodat we daar goed naar kunnen kijken en een juiste behandeling te kunnen geven. Chiropractie kan op veel manieren bijdragen aan je herstel en dit herstel zal dan ook vaak korter zijn dan niets doen.

 

Kijk voor meer informatie even op mijn website, wellicht dat ik iets voor je kan betekenen. Eventueel kunnen we eerst ook een gratis screening doen van 15 min waarin ik langs komt en ik beter kan zien of chiropractie op dit moment voor jou een goede keuze is. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Dirk-Jan Sikking

 

www.chiropractiesikking.nl

info@chiropractiesikking.nl