Terug

Kan/mag een chiropractor een doorverwijzing geven voor bijvoorbeeld een MRI?

Kim Muller

Goedemiddag,

 

Ik heb een zoontje van 7 die bekend is met een afweerstoornis en een zeldzame vorm van astma. Sinds enige tijd heeft hij geregeld last van migraine. Tevens ondervindt hij bij het rennen last van pijn in de nek. De kinderarts stuurt hem nu door naar de chiropractor. Mijn vraag is kan/mag een chiropractor een doorverwijzing geven voor bijvoorbeeld een MRI als dit nodig blijkt te zijn of moet dit via de arts?

 

Met vriendelijke groet,

 

Kim Muller


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Beste Kim Muller,

 

Hartelijk dank voor uw vraag, Een chiropractor mag in Nederland niet direct doorverwijzen voor een MRI. Alleen een specialist mag die doen. Een huisarts mag ook alleen maar een rontgenfoto aanvragen.

 

Een chiropractor overlegt wel regelmatig met een huisarts en specialist of het zinvol is om aanvullende onderzoeken of testen te doen. Er moet namelijk altijd een klinische onderbouwing zijn voor aanvullend onderzoek.

 

In mijn kliniek voor Chiropractie behandel ik dagelijks mensen met hoofdijp/migraine klachten. Deze klachten komen echt niet alleen voor bij volwassen, ik zie ook regelmatig (heel) jonge kinderen met migraine. Gelukkig reageren de meeste patienten heel erg goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af, of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoak kan ik als chiropractor beoordelen wat er aan de de hand is en of dat de klacht geschikt is voor behandelingen chiropractor.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt. Ik ben ervan overtuigd dat de chiropractor de klachten van uw zoon serieus neemt en u kan adviseren wat het beste is. En wat chiropractie kan betekenen voor uw zoontje.

 

Succes met het vinden van een oplossing voor de klachten van uw zoontje

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor