Terug

Nekpijn

annemarie

Ik heb nu ruim een week last van mijn nek. Ik dacht dat het spierpijn was, maar dat is na een paar dagen meestal weer over. Bij een bepaalde draai doet mijn nek pijn. Maar ik heb geen pijn als ik in een spier knijp of druk. Ik vraag me nu af of er wellicht een zenuw klem zit, of dat een nekwervel scheef zit. Kunt u dit naar aanleiding van de klachten concluderen? Heeft het zin om bij een chiropractor een afspraak te maken of moet ik eerst bij de huisarts langs?


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Ik zie dat u uw vraag een maand geleden heeft gesteld en ik hoop dat de nekklachten ondertussen zijn afgenomen.

 

U kunt rechtstreeks een afspraak maken bij een erkende NCA chiropactor, u heeft voor chiropractie geen verwijzing van de huisarts nodig.

 

Nekpijn komt vaak voor. Problemen in de nek gaan vaak gepaard met een tijdelijk en vaak terugkerende stijve nek. Vaak zie je ook een "zeurende" nekpijn net onder de schedel of bij de schouderbladeren. Soms straalt de nekpijn uit naar een schouder en arm. Ook kan het doorstralen naar het achterhoofd met hoofdpijn, migraine, duizeligheid als gevolg.

 

Wat kan uw chiropractor doen aan uw nekpijn?

De chiropractor zal uw wervelkolom en andere gewrichten nauwkeurig onderzoeken en beoordelen of hier uw nekpijn uit voortkomt. Eventueel zal de chiropractor röntgenfoto's of scans opvragen. De chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van nekpijn. Uiteraard wordt de behandeling altijd aan gepast aan de patiënt en de nekpijn klacht. Zo nodig zult u worden doorgestuurd.

 

Het lijkt mij verstandig dat u een afspraak maakt bij een NCA chiropractor bij u in de buurt. Ik hoop dat uw klachten al een heel stuk minder zijn geworden. Maar een chiropractor is er niet alleen om acute klachten te verhelpen maar kan ook een belangrijke rol spelen in het voorkomen van klachten.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

Chiropractor

www.kliniekatlas.nl