Terug

Pijn in schouder

Jan Bleeker

Geachte Hr./Mevr.

Ik heb Nov. 2008 in mijn werk een tak die afbrak van +- 4 mtr. hoog op mijn hoofd gehad.

Het is gelukkig goed afgelopen. Geen hersenschudding of andere klachten.

Wel heb ik daarna 3 dagen lang behoorlijke pijn in mijn nek gehad.

Deze pijn is daarna weggetrokken, maar vanaf die tijd heb ik pijn in mijn schouder gekregen.

Deze pijn voel ik het ergste als ik mijn hoofd achterover gooi en naar links kijk.

Dan voel ik een hevige pijn in mijn schouder en begint mijn bovenarm te tintelen, net alsof er door mijn arm een zwakke stroomstoot gaat.

Volgens mij heb ik het idee dat er ergens een zenuw knel zit.

Wat zou u mij adviseren, een therapeut of zou ik meer baat hebben bij een chiropractor?

Bij voorbaat dank voor het antwoord.


1 Antwoord

Antwoord van Atlas Chiropractie, Enschede

Beste Jan Bleeker,

Hartelijk dank voor uw vraag. De chiropractor is juist gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de wervelkolom en “zenuwen die in de knel” zitten. Het is voor mijn natuurlijk onmogelijk om uit een paar zinnen klachtenomschrijving te beoordelen of wat chiropractie precies voor u kan betekenen. Maar in mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten die goed op de behandelingen chiropractie reageren.

Maar het lijkt me verstandig dat u een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor